BANDENGARANTIE

GRATIS 36 MAANDEN BANDENGARANTIE

Met een gerust gevoel op weg.
Ons wegennet ligt er niet altijd even onberispelijk bij. Zo komen we af en toe onaangename verrassingen tegen. Een lekke of beschadigde band verknoeit dan niet alleen uw rijplezier, maar brengt ook uw veiligheid in het gedrang. Wij willen graag dat u met een gerust gevoel rijdt. Daarom bieden we u bij aankoop van nieuwe banden of een combinatie van banden en velgen een bijkomende bandengarantie die geldig blijft tot 36 maanden na de aankoopdatum.

De meest voorkomende schadegevallen zijn verzekerd.

U bent 100% verzekerd in geval van:

 • schade veroorzaakt door het rijden tegen een stoeprand,
 • schade veroorzaakt door een scherp voorwerp (spijker, glasscherven),
 • vandalisme (opzettelijke beschadiging door derden)

Schade aan de velgen is niet inbegrepen en wordt dus niet vergoed.

36 maanden lang gratis garantie op uw SEAT-banden.

Als u bij een officiële SEAT partner nieuwe banden laat plaatsen of een combinatie van velgen en banden, geniet u een garantie van 36 maanden op de aangekochte banden. Zo vertrekt u met een gerust gevoel zonder enige extra kost.

4 waardevolle raadgevingen om uw banden in goede vorm te houden.Controleer uw banden regelmatig. Zo merkt u schade of slijtage tijdig op.
Controleer ook de diepte van de groeven. Voor optimaal rijcomfort raden we aan uw zomerbanden te vernieuwen zodra de groeven minder dan 3 mm diep zijn. Winterbanden vernieuwt u beter al vanaf een groefdiepte van 4 mm.
Vervang uw zomerbanden op tijd door winterbanden. Doe dit best zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt. Een goede richtlijn is het moment dat de zomertijd voorbij is: dan mag u overschakelen op winterbanden. Als u te lang met uw zomerbanden rijdt, gaan ze trouwens sneller verslijten. Tijdig wisselen bespaart u dus geld.
Respecteer steeds de voorgeschreven bandenspanning, bij een te hoge bandendruk zullen uw banden sneller en foutief afslijten. Hetzelfde geldt trouwens voor banden waar te weinig druk op zit.

De bandengarantie van SEAT: snel… Uw SEAT-bandengarantie is 36 maanden geldig vanaf de aankoopdatum van uw banden. Bij schade legt u aan uw SEAT-concessiehouder de aankoopfactuur voor van de officiële concessiehouder die uw band(en) gemonteerd heeft.

Bij vandalisme bezorgt u ons een kopie van het proces-verbaal van de politie bij wie u het schadegeval hebt aangegeven.

Uw concessiehouder zal samen met u alle details overlopen om na te gaan of de garantie geldig is. Zo zal hij onder meer nagaan of de sticker van de bandengarantie overeenstemt met uw aankoopfactuur. Deze sticker is het bewijs dat u wel degelijk uw banden bij SEAT hebt gekocht.

... en voordelig. Het bedrag dat u dankzij de bandengarantie terugbetaald krijgt, hangt af van de prijs van de band op uw factuur en hoeveel maanden er sinds de aankoop verlopen zijn. Is uw band bijvoorbeeld 3 maand oud, dan hebt u recht op de terugbetaling van de waarde van een nieuwe band.

Dit bedrag wordt afgehouden van de kostprijs van uw nieuwe band. Hou er wel rekening mee dat de vaste kosten voor montage van de nieuwe en recyclage van de oude band niet bij de garantie zijn inbegrepen en dus voor uw rekening zijn.

In deze tabel ziet u hoeveel procent u terugkrijgt bij aankoop van een nieuwe band.

 

Aantal maanden na aankoop Terugbetaling
0-3 100%
4-6 80%
7-9 70%
10-12 60%
13-18 45%
19-24 30%
25-36 15%

% terugbetaling van het aankoopbedrag van uw band(en)

Kijk de spanning van uw banden na. Controleer regelmatig de druk op uw banden. De ideale bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw SEAT.
Hoe meer u de ideale spanning van uw banden behoudt, hoe veiliger u rijdt en hoe meer u bespaart:

 • Uw banden verslijten minder snel
 • Uw remafstand vermindert
 • Het risico op een lekke band vermindert
 • U verbruikt minder brandstof.

Niet vergeten!

 • Controleer de spanning best op koude banden
 • Controleer ondertussen ook uw reserveband
 • Als uw reservewiel kleiner is dan de andere, volg dan de instructies van de fabrikant.

Geldig voor de meeste wagens en bandenmerken. Deze categorieën komen in aanmerking:

 • Personenwagens
 • 4x4/SUV

Deze bandenmerken zijn de officiële deelnemende partners van SEAT:

Continental / Uniroyal / Pirelli / Michelin / Kleber / Bridgestone / Firestone / GoodYear / Dunlop / Vredestein

In deze gevallen kan u niet op terugbetaling rekenen:

 • Als de schade het gevolg is van gewoon gebruik of slijtage of van zware verwaarlozing door de bestuurder (bijvoorbeeld voortdurend rijden met te hoge bandenspanning).
 • Als de schade het gevolg is van ongewoon of onregelmatig gebruik (bijvoorbeeld agressief rijgedrag of overdreven remmaneuvers).
 • Als de schade al gedekt wordt door de garantie van de bandenfabrikant (bijvoorbeeld als de band niet juist afgesteld is of niet mooi rond, of als de staaldraden geplooid zijn, of in het geval van snelle en onregelmatige slijtage).
 • Als het defect niet realistisch is of als de klant met een ongeloofwaardig argument afkomt.
 • Als de velgen beschadigd zijn of als een deel van het onderstel beschadigd is door een ongeval.