26 juli 2017

Ontdek welke bedrijfswagen bij u past. 

Download hier onze gratis gids. 

Ondanks de vele maatregelen blijft een bedrijfswagen een mooie beloning, vooral bij kleine bedrijven. Vandaag is een bedrijfswagen niet langer een extra voorbehouden aan sales managers of kaderleden. Steeds meer bedienden en arbeiders worden beloond voor hun inzet met een bedrijfswagen. Vaak wordt een bedrijfswagen zelfs gebruikt om een potentiële werknemer te overtuigen.  In 2018 zal een bedrijfswagen zowel voor werkgever als werknemer heel wat voordelen blijven bieden.

Het functieniveau bepaalt het type bedrijfswagen

Eén van de belangrijkste criteria voor het toekennen van een bepaald type bedrijfswagen is het functieniveau. Maar welke bedrijfswagen past bij welke functie? Voor een sales manager die wekelijks klanten bezoekt, is imago belangrijk. Een productiemedewerker of bediende daarentegen gebruikt zijn bedrijfswagen voornamelijk voor woon-werkverkeer. Of zij al dan niet een bedrijfswagen krijgen, hangt meestal af van hun anciënniteit.

Leg in uw car policy vast welke bedrijfswagen bij welke functie past

Om discussies of onduidelijkheden te vermijden, legt u als hr-manager in uw car policy vast wanneer iemand recht heeft op een bedrijfswagen, én welke bedrijfswagen bij welke functie past. Zorg voor een duidelijke onderverdeling op basis van de verschillende functies binnen het bedrijf. Hou oud zijn deze mensen gemiddeld en wat houdt hun takenpakket in? Zijn ze vaak op de baan of altijd te vinden aan hun bureau?

Maar welke bedrijfswagen past nu bij welke functie? Om u alvast op weg te helpen, onderscheiden wij drie belangrijke groepen: ‘bedienden en arbeiders’, ‘managers en vertegenwoordigers’ en ‘leidinggevenden en CEO’s’. Op basis van hun profiel kijken we welk type bedrijfswagen het beste bij hen past.

Een praktische bedrijfswagen voor bedienden of arbeiders

Of u nu als hr-manager werkt in een innovatief webbureau of een groeiend verzekeringskantoor, de kans dat het creatieve productieteam of de administratieve krachten wekelijks klanten bezoeken, is klein. Toch wilt u hen belonen voor hun harde werk of hun anciënniteit.

Zij zullen de bedrijfswagen vooral gebruiken voor hun dagelijkse leven waarbij het praktische aspect meer doorweegt dan een cool imago. Hun werkdag begint misschien wel bij de crèche en een blitzbezoek aan de supermarkt na het werk is zeker geen uitzondering. In het weekend ontmoeten ze hun vrienden en familie of gaan ze graag uit eten in de stad. Een praktische bedrijfswagen met handige opties zoals parkeersensoren, ingebouwde navigatie en een bluetooth verbinding is precies wat ze nodig hebben. Ontdek deze en vele andere technologische vernieuwingen van SEAT in deze blogpost.

De SEAT Ibiza (Ontvang de catalogus via e-mail) geeft hen de vrijheid om te bewegen volgens hun eigen ritme, en is allesbehalve alledaags. De wagen is niet te klein, maar ook niet te groot en heerlijk comfortabel. Het dashboard is makkelijk en snel te bedienen en de smartphone kunnen ze (optioneel) draadloos opladen.

Het geïntegreerde Navi Systeem en de achterparkeersensor zijn optioneel, maar wel extra handig met dat drukke leven. De intelligente airbags, die standaard voorzien zijn in al onze wagens, beschermen uw werknemers, hun gezinsleden en vrienden waar ze ook naar onderweg zijn.

Ontdek de SEAT Ibiza.

Een stijlvolle bedrijfswagen voor managers of vertegenwoordigers

Persoonlijke opvolging van nieuwe en bestaande klanten is belangrijk voor uw bedrijf. De eerste indruk van een account of sales manager begint vaak al op de parking. Komen zij toe in een bedrijfswagen die klasse uitstraalt? Dan speelt dit onbewust mee in verdere gesprekken met de prospect of klant.

In vergelijking met hun creatieve of administratieve collega’s zijn managers en vertegenwoordigers vaak op de baan. Hun bedrijfswagen is hun tweede kantoor: onderweg organiseren ze heel wat praktische zaken met klanten en het team zodat alles vlot blijft lopen. Naast een passie voor hun vak en stijl hechten ze veel belang aan hun familie. Hun bedrijfswagen verandert in het weekend wel eens in dé gezinswagen waar iedereen plezier in beleeft.

Onze SEAT Leon zorgt ervoor dat ze van elk moment in de wagen genieten, zowel tijdens zakelijke als persoonlijke ritten. Binnen de SEAT Leon (Ontvang de catalogus via e-mail) is er extra aandacht voor comfort zowel in design als in afwerking. Zijn gestroomlijnde vorm en unieke karakter gaan niet onopgemerkt voorbij. De Full-ledkoplampen zorgen niet alleen voor meer veiligheid, hun design valt meteen op, zelfs op klaarlichte dag. Binnenin bedienen ze het nieuwe dashboard en de bestuurdersconsole in een handomdraai en zonder frustraties. Zo raken uw werknemers niet afgeleid in de wagen.

In de file zorgt de Traffic Jam Assist voor extra comfort. Het systeem meet de afstand tot de andere wagens en controleert het versnellen en afremmen. Ook het Adaptive Cruise Control maakt de vele zakelijke ritten voor uw managers of vertegenwoordigers een pak aangenamer.

Ontdek de SEAT Leon.

Een indrukwekkende bedrijfswagen voor leidinggevenden en CEO’s

Een Chief Executive Officer (CEO) en zijn leidinggevenden moeten vertrouwen en zelfzekerheid uitstralen. Misschien maakte één van de leidinggevenden wel carrière binnen het bedrijf? Zulke loyaliteit beloont u met plezier.

Een moderne CEO of leidinggevende gaat vandaag voortdurend op zoek naar innovatie en is niet bang om de zaken anders aan te pakken dan twintig jaar geleden. En dat willen ze natuurlijk uitstralen met hun bedrijfswagen.

Naast klanten ontmoeten zij vaak (potentiële) partners en investeerders. En tijdens een evenement gaan ze een gesprek met hun concullega’s niet uit de weg: zij weten duidelijk waar zij voor staan. Ze combineren graag stijl met technologie en kracht, en dat willen ze ook terugvinden in hun bedrijfswagen. CEO’s en leidinggevenden hebben het vaak razend druk. Als zij onderweg zijn, willen zij zich geen zorgen maken over de connectie met het bedrijf noch over hun veiligheid.

De  SEAT Ateca is stoer én straalt vertrouwen uit. Zijn scherp design maakt van de SEAT Ateca (Ontvang de catalogus via e-mail) één van de meest stijlvolle SUV’s. Uw CEO en leidinggevenden rijden er even vlot mee door de stad als op onbetreden paden, zelfs als het sneeuwt. Terwijl zij onderweg zijn, leggen ze dankzij de Full Link technologie nieuwe afspraken vast, checken ze bij hun collega’s hoe een meeting verlopen is of overleggen ze met hun partner waar zij vanavond zullen eten. Altijd verbonden zijn, is voor hen belangrijk.

Technologieën zoals het Adaptive Cruise Control, het systeem dat de wagen versnelt en afremt in functie van het verkeer, maken het leven onderweg net iets aangenamer. De Traffic Jam Assist neemt zelfs alle stress in de file weg. Zitten uw CEO en uw leidinggevenden wel eens hele dagen in de wagen? Dan is het Tiredness Recognition System geen overbodige luxe.

Met de SEAT Ateca (Ontvang de catalogus via e-mail) ontdekken ze trouwens hoe handig de handenvrije technologie werkelijk is. Als ze vlak bij hun bedrijfswagen zijn, licht de wagen op en opent hij automatisch. Hebben zij hun handen vol? Geen probleem: de koffer opent automatisch met een eenvoudige voetbeweging.

Ontdek de SEAT Ateca.

Kies welke bedrijfswagen bij welke functie past aan de hand van ons ebook

Deze beknopte blog gaf u een eerste indruk welke bedrijfswagen bij welke functie past. Wilt u hier graag dieper op ingaan en ook de verschillende financiële oplossingen van SEAT Financial Services raadplegen?

Download ons gloednieuw ebook van 40 pagina’s, bepaal welke bedrijfswagen bij welke functie past en ontdek de verschillende leasingformules van SEAT.

Stel uw wagenpark samen

Bent u geïnteresseerd in SEAT als partner voor uw bedrijfswagens of wenst u meer informatie? Onze SEAT-verdelers helpen u graag bepalen welke bedrijfswagen bij welke functie past. Op basis van de verschillende functies binnen het bedrijf, uw budget en wensen helpen onze SEAT-verdelers u bij het configureren van uw wagenpark. Ontdek hier onze SEAT-modellen en financieringsmogelijkheden.