18 juli 2017

Ontdek welke bedrijfswagen bij u past. 

Download hier onze gratis gids. 

U mag zelf uw bedrijfswagen kiezen? Geweldig. Dit is de uitgelezen kans om een wagen te kiezen die helemaal bij u past. Een zuinige of praktische wagen is super, maar is veiligheid op de weg voor u een topprioriteit? Dan wilt u vooral een wagen die niet alleen u en uw passagiers zo goed mogelijk beschermt, maar ook veilig is voor alle andere weggebruikers.  

SEAT werkt continu aan nieuwe en verbeterde veiligheidsfuncties. Veiligheid krijgt bij ons altijd voorrang. Onze SEAT Ibiza (Ontvang de catalogus via e-mail), SEAT Leon (Ontvang de catalogus via e-mail) en SEAT Ateca (Ontvang de catalogus via e-mail) zijn bijvoorbeeld standaard uitgerust met airbags, bandenspanningscontrole, Electronic Stability Control en Hill Hold Control. Wilt u nog een stapje verder gaan? Dan kan u kiezen uit  heel wat extra veiligheidsopties.

Standaard ingebouwde veiligheid

Hoe goed u ook oplet, een ongeval kan altijd gebeuren. SEAT voorziet daarom standaard een aantal veiligheidssystemen in al zijn wagens. Deze systemen behoeden u, uw passagiers en andere weggebruikers zo goed mogelijk voor het onverwachte.

Veilig op weg met een betrouwbare bedrijfswagen

Airbags

Al onze wagens zijn uitgerust met een intelligente airbagregeleenheid. De frontgordijnairbags en zijairbags zorgen voor een optimale bescherming van de bestuurder en alle passagiers.

Electronic Stability Control

Bij slipgevaar regelt het Multi-Collision Brake-systeem in een fractie van een seconde de koersstabiliteit van uw wagen. Een plots uitwijkmanoeuvre, een bocht die u te snel neemt of een gladde weg, dankzij het ESC-systeem begint u niet te slingeren over de baan. Het systeem brengt u terug op koers en voorkomt (verdere) ernstige gevolgen.

Hill Hold Control

Staat u bij rood licht op een helling? Geen probleem. Het Hill Hold Control systeem zorgt ervoor dat uw wagen niet achteruit rolt als u uw rempedaal loslaat om te vertrekken. Alweer een zorg minder.

Tyre Pressure Monitoring System

Het systeem controleert de bandenspanning zodat u met een gerust hart kunt rijden. Een te lage bandenspanning vermindert het rijcomfort en de grip op de weg waardoor de remafstand vergroot. Het risico op slippen neemt toe en in het ergste geval leidt het zelfs tot een lekke band. Een goede bandenspanning is dan ook cruciaal voor de veiligheid op de weg.

Innovatieve veiligheidsopties

SEAT verhoogt de veiligheid voor alle wegggebruikers door voortdurend te investeren in nieuwe technologieën. We stellen u enkele innovatieve veiligheidsopties voor, die al dan niet standaard zijn in het door u gekozen model:

Veilig op weg met een betrouwbare bedrijfswagen

Adaptive Cruise Control

Stel een constante snelheid in, haal uw voet van het gaspedaal en relax. In functie van het verkeer versnelt en vertraagt het Adaptive Cruise Control systeem automatisch uw wagen. Hierdoor ontstaat er steeds een veilige afstand tussen u en de wagen voor u. Via een middenhoge radar, die verwerkt zit in de grille vooraan de wagen, meet het systeem de afstand, richting en relatieve snelheid van voertuigen tot 200 meter vòòr u. Is de afstand te klein of vertraagt uw voorligger? Dan remt het systeem de wagen automatisch af. Als u een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling heeft, brengt het Adaptive Cruise Control systeem uw wagen zelfs tot stilstand indien nodig. Bijvoorbeeld bij het naderen van een file.

Blind Spot System

Een waarschuwingssignaal met leds waarschuwt u als u van rijvak verandert en een naderende auto niet heeft gezien. Ook achterwaarts parkeren gebeurt veilig dankzij de dodehoekdetectie. Het systeem stopt de wagen wanneer er een wagen langs de achterzijde voorbijrijdt of een voorwerp in de weg staat.

Emergency Assist

Overkomt u plots iets waardoor u niet meer zelf kunt handelen of reageert u te traag op een waarschuwingssignaal? De Emergency Assist neemt het van u over en waarschuwt u door automatisch te remmen. Reageert u nog steeds niet? Dan brengt het systeem de wagen tot stilstand.

Front Assist

De Front Assist waarschuwt u via een visueel signaal als het een mogelijke botsing detecteert. Wanneer u geen actie onderneemt, bereidt het systeem de remmen automatisch voor op een noodstop. Wanneer u niet voldoende remt, verhoogt de Front Assist de remdruk tot het vereiste niveau.

Het systeem werkt ook in de stad bij snelheden onder 30 kilometer per uur. Rijdt een bestuurder onverwachts uit een parkeerplaats? Dan stopt het systeem de wagen om een botsing te vermijden of om de schade te beperken.

Pedestrian Protection

Het Voetgangersbeschermingssysteem detecteert overstekende voetgangers voor uw wagen. Alvorens het systeem automatisch remt, waarschuwt het u via een akoestisch en visueel signaal. Het systeem herkent ook de kleinsten onder ons die plots tussen of achter een geparkeerde wagen uitkomen.

Tiredness Recognition System

Een lange rit of actief leven vraagt veel energie. Hierdoor kan uw aandacht in de wagen verslappen. Het Vermoeidheidsdetectiesysteem registreert de bewegingen aan het stuur en weet zo of u in slaap dreigt te vallen. Als het vermoeidheid registreert, hoort u een signaal en verschijnt er een visuele melding op het dashboard. U stopt dan best even langs de weg voor een pauze. Even de benen strekken en wat water drinken kunnen wonderen doen.

Traffic Jam Assist

Een file waarin u voortdurend moet versnellen, vertragen en stoppen kan een stressvolle situatie zijn. De Trafic Jam Assist meet de afstand tot andere voertuigen, controleert het versnellen en afremmen voor u en houdt uw wagen in het juiste rijvak.

SEAT uw partner in veiligheid op de weg

Uw bedrijfswagen moet veilig zijn en niet alleen voor uw professionele activiteiten. Wist u dat wij gedurende ons leven zo’n vier jaar in de auto zitten? Daarom is investeren in veilige wagens topprioriteit bij SEAT. De SEAT Ateca behaalde in 2016 trouwens nog de hoogste veiligheidsscore in het Euro NCAP testprogramma.

Per model van SEAT zijn er verschillende veiligheidsopties die de veiligheid van de inzittenden garanderen. Zo kunt u in alle rust rijden - tijdens elke rit, in elke situatie. Configureer hier uw nieuwe bedrijfswagen en kies zelf uw extra veiligheidsopties.

Veiligheid op de weg begint altijd in de eerste plaats bij uzelf. Matig uw snelheid en houd voldoende afstand in het verkeer. Probeer altijd vooruit te kijken door situaties zo goed mogelijk in te schatten. Ziet u kinderen langs de rijweg? Houd uw voet dan klaar boven het rempedaal. In hun enthousiasme durven ze wel eens impulsief reageren.