04 september 2017

Ontdek welke bedrijfswagen bij u past. 

Download hier onze gratis gids. 

Een bedrijfswagen is altijd een mooie surplus.  U bespaart er heel wat kosten mee en beschikt op elk moment over een wagen. Binnen veel bedrijven bepaalt uw functie welke bedrijfswagen u krijgt. Sommige werkgevers echter geven hun werknemers zelf de keuze. Zo mocht projectmanager Annelien T. zelf haar nieuwe bedrijfswagen kiezen. Ze ging meteen aan de slag met onze tips en vond de perfecte bedrijfswagen bij SEAT.

Een nieuwe bedrijfswagen kiezen is altijd leuk, zeker als je zelf mag kiezen. Was je op zoek naar een bepaald type wagen?

Annelien: Ik wilde vooral een ruime wagen waarmee ik toch vlot in de stad kan rijden. Ik had niet meteen een reeks opties voor ogen, maar wilde wel een bedrijfswagen met een sportieve uitstraling. Een grote kofferruimte was een absolute must omdat ik er graag met vrienden op uit trek.

Had je  werkgever op voorhand enkele voorwaarden gesteld?

Annelien: Neen, ik had enkel een maximum budget gekregen waarmee ik aan de slag moest. Nadat ik enkele offertes bij verschillende automerken had aangevraagd, besefte ik al snel dat opties de kost van een bedrijfswagen de hoogte injagen. Ik breidde mijn zoektocht uit en kwam zo bij SEAT terecht.

SEAT was niet je eerste keuze. Wie of wat heeft je overtuigd?

Annelien: Mijn beste vriendin had net voor mij een SEAT Ibiza (Ontvang de catalogus via e-mail) gekocht en haar enthousiasme maakte me nieuwsgierig. Mijn mama wees me op het mooie design van hun nieuwe wagens en enkele dagen later besloot ik een kijkje te nemen bij een SEAT-garage. Ik mocht een testrit maken met de SEAT Leon (Ontvang de catalogus via e-mail) en was meteen verkocht.  

Waarom koos je voor de SEAT Leon?

Annelien: Zijn stijlvolle en sportieve look trok meteen mijn aandacht. Daarnaast is de SEAT Leon simpelweg dé ruime stadswagen die ik zocht. Ik kan er uren mee rondrijden. Bovendien viel de meerprijs van de - voor mij - belangrijkste opties goed mee. Ik had zelfs nog budget over.

Welke opties waren voor jou belangrijk?

Annelien: Parkeersensoren vooraan en achteraan leken me erg handig omdat ik vaak moet parkeren in de stad. Sinds ik met mijn nieuwe bedrijfswagen rondrijd, parkeer ik zorgeloos en supervlot.

Dankzij de Full Link Technologie ben ik steeds bereikbaar voor kantoor. Dit is een echte troef voor mij als projectmanager. Ik verlies onderweg geen tijd meer omdat ik vanuit de wagen zaken kan afstemmen met collega’s, én ik kan mijn smartphone draadloos opladen. Dit komt goed van pas als ik een hele dag op de baan ben.

Daarnaast was een ingebouwde navigatie voor mij onmisbaar. De navigatie van SEAT detecteert files en stuurt me via de snelste route naar klanten, kantoor en terug naar huis. Dit zorgt voor een pak minder verkeersstress.

Ten slotte moet ik bekennen dat ik fan ben van de meerkleurige sfeerverlichting in de wagen. Dit is standaard in elke SEAT Leon en als ik in de stemming ben, durf ik wel eens een vrolijke kleur te kiezen.

Een bedrijfswagen is een mooie beloning, maar je betaalt hier ook belastingen op. Heb je rekening gehouden met het type motor en de bijhorende solidariteitsbijdrage?

Annelien: Zeker. Dit was erg belangrijk voor mij omdat ik mijn persoonlijke bijdrage zo laag mogelijk wilde houden. Ik heb bewust gekozen voor een SEAT Leon met een Start/Stop Ecomotive motor, die een veel lagere CO2-uitstoot heeft. Hoewel het een lichte motor is, merk ik hier niets van tijdens het rijden. Als ik de autosnelweg op rijd, kan ik meteen mee met de stroom. 

Wilt u net zoals Annelien een voordelige bedrijfswagen zonder in te boeten aan comfort? Configureer hier uw eigen SEAT Leon (Ontvang de catalogus via e-mail) en vraag een testrit aan bij een SEAT-verdeler in uw buurt.