“Beastlie”, “stupenda”, “magnifique”, “schön”, “énorme”. Verschillende typeringen in verschillende talen maar telkens met dezelfde dekking. SEAT besliste om tien internationale followers van het merk een exclusieve eerste blik te gunnen op zijn nieuwste model: de SEAT Tarraco. Ze kwamen uit het VK, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje om de derde SUV van het bedrijf te bewonderen kort voor diens internationale voorstelling. Toen ze het voertuig zagen dat het SUV-offensief van het merk afrondt, waren dit hun reacties:

Verrassing in de duisternis

Met een uitnodiging voor een bezoek aan de Martorell-fabriek op zak stond deze SEAT-fans een grote verrassing te wachten. Voor ze een halfduistere zaal binnenwandelden kregen ze geheimzinnige instructies. “Ga naar binnen, ga zitten en geniet.” Twee per twee betraden de fans het auditorium waar ze slechts twee stoelen ontwaarden. “Waarom is het hier zo donker? Ik kan niets zien”, oppert een van de verbaasde bezoekers. “Wat gebeurt hier?”, zegt ook de tweede die zich neerzet.

For their eyes only

De Tarraco vervolledigt het SUV-gamma van SEAT en maakt zijn debuut op de wereldmarkt op 18 september in Tarragona, Spanje.

Een donker doek wordt voor hen weggetrokken en onthult de verrassing. “Wat een elegant silhouet, prachtig”, weet een van de fans uit te brengen. Naast het design, worden ook adjectieven als ‘robuust’ en ‘volume’ veelvuldig in de mond genomen. “Hij is heel wat groter dan ik dacht, hij zou ideaal zijn voor mijn dagelijkse activiteiten”, stelt een merkenthousiasteling uit Frankrijk. “Ik wil hem”, roept een andere fan uit die samen met haar dochter helemaal uit het VK gekomen is.

Tarraco, de Latijnse naam voor Tarragona, is de eerste SEAT-modelnaam die gekozen werd via publieke stemming waar in de finale fase van het initiatief #SEATseekingName meer dan 146.000 fans aan hebben deelgenomen.

De nieuwe SEAT Tarraco die op 18 september in Tarragona onthuld zal worden, is een grote volumewagen die plaats biedt aan 7 passagiers. De toevoeging van het nieuwe model aan het SUV-gamma dat momenteel uit de Ateca en de Arona bestaat, betekent het grootste productoffensief tot nog toe. De aftrap van het productoffensief vond plaats met de lancering van de Ateca in 2016 en kreeg een vervolg in 2017 met de facelift van de Leon, de vijfde generatie Ibiza en de nieuwe Arona crossover. De SEAT Tarraco wordt gelanceerd tegen het einde van het jaar.