SEAT lanceert een zoektocht naar de naam van zijn toekomstige SUV met 7 plaatsen, de grote broer van de Ateca, die in 2018 op de markt komt. Vanaf vandaag kan iedereen zijn voorstellen indienen op de specifieke website. De weerhouden naam zal op 15 oktober officieel bekendgemaakt worden.

Sinds de aankondiging van een derde SUV in het SEAT-gamma heeft het merk al ontzettend veel suggesties en verzoeken ontvangen van Spaanse steden of gemeenten om de nieuwe wagen naar hen te vernoemen. Het enthousiasme was zo overweldigend dat SEAT heeft besloten om deze buitenkans met beide handen te grijpen en zijn fans de naam van het toekomstige model te laten bedenken. Een heuse primeur in de geschiedenis van het merk.

Iedereen die dat wil kan tot 22 juni zijn suggestie indienen op de daarvoor bestemde website: seat.com/seekingname. Wel zijn er enkele voorwaarden: de naam moet verwijzen naar een Spaanse plaatsnaam - om aan te sluiten bij de eerdere modellen uit het gamma, hij moet overeenstemmen met de waarden van het merk en de eigenschappen van het product, en hij moet in alle talen makkelijk uit te spreken zijn.

#SEATseekingName For Its New SUV

De experts van SEAT zullen een eerste selectie maken uit alle ingezonden voorstellen. Die namen worden getest op een aantal doelgroepen en doelmarkten om naar de reacties van het publiek te peilen en vervolgens drie finalisten over te houden. Die worden op 12 september bekendgemaakt op het Salon van Frankfurt.

In de daaropvolgende fase zal het grote publiek van 12 tot 25 september kunnen stemmen op zijn favoriete naam. De modelnaam die de meeste stemmen verzamelt, zal op 15 oktober officieel bekendgemaakt worden.

Sinds de lancering van de Ronda in 1982 vond SEAT voor zijn modelnamen al inspiratie bij 13 Spaanse steden: Ronda, Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca en binnenkort ook Arona.