SEAT en Ducati hebben een 1-jarige overeenkomst gesloten voor een gezamenlijke deelname aan het MotoGP-wereldkampioenschap. De 300 pk sterke SEAT Leon CUPRA, het krachtigste model in de geschiedenis van het Spaanse merk, zal het komende seizoen de officiële auto zijn van het Ducati-team in de MotoGP, dat bestaat uit de Spaanse drievoudige wereldkampioen Jorge Lorenzo en de Italiaan Andrea Dovizioso. 

Dynamisme, een passie voor design en een onwrikbaar geloof in innovatie en technologie

Naast het feit dat de Leon CUPRA voor het eerst in de geschiedenis de officiële auto van het team wordt, bepaalt de overeenkomst ook dat het logo van het merk op de voorkant van de Italiaanse motorfiets zal prijken alsook op de racepakken van de rijders en op de uniformen van de teamleden. 

SEAT en Ducati maken deel uit van de Volkswagen Group en delen waarden als “dynamisme, een passie voor design en een onwrikbaar geloof in innovatie en technologie”, aldus Antonino Labate, directeur Strategy, Business Development en Operations bij SEAT Sport. “Deze waarden vormen de pijlers van de SEAT Leon CUPRA, die in maart zijn debuut zal maken als officiële auto van het Ducati-team tijdens de nachtelijke race op het Losail-circuit in Qatar”, voegde hij eraan toe.

Nog iets dat beide merken met elkaar gemeen hebben is hun lange lijst successen in de racerij. Sinds 1970 en met de deskundige begeleiding van SEAT Sport won het Spaanse merk twee World Touring Car-kampioenschappen (2008 en 2009) en meer dan 25 rallytitels en -kampioenschappen, en organiseerde wereldwijd het met succes verschillende één-merkcompetities. Evenzo neemt het Italiaanse merk al 14 jaar deel aan de MotoGP, waarin het 33 races won, en 24 seizoenen in het Superbike-wereldkampioenschap, waarbij het 17 constructeurtitels in de wacht sleepte. Bovendien is het aanwezig in verscheidene andere nationale kampioenschappen. In 2007 won het team het MotoGP-wereldkampioenschap met de Australische rijder Casey Stoner.

Sportdirecteur van het Ducati MotoGP-team Paolo Ciabatti zei: “Wij zijn heel blij SEAT te mogen verwelkomen als officiële teamauto voor het MotoGP-kampioenschap van 2017, dat er voor Ducati uiterst veelbelovend uitziet, met rijders als Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso. De SEAT Leon CUPRA is een bijzonder sportief model en wij zijn ervan overtuigd dat onze rijders en teamleden halsreikend uitkijken naar hun eerste ritje met de nieuwe auto.”

De officiële Ducati-teamauto, de 300 pk sterke SEAT Leon CUPRA, is de krachtigste auto die het in Barcelona gevestigde merk ooit bouwde. Hij is ook de snelste, aangezien hij in slechts 4,9 seconden optrekt van 0 tot 100 km/h. Het nieuwe model, dat de dealers in maart zal bereiken, vertegenwoordigt de waarden van het merk SEAT door een aantrekkelijk design te combineren met geavanceerde technologie. 

Het MotoGP-wereldkampioenschap, dat zijn seizoensdebuut op 23 maart in Qatar zal maken, zal bestaan uit 18 races in 15 landen op vier continenten, en zal worden bekeken door meer dan 2,6 miljoen toeschouwers op circuits over de hele wereld.