01 september 2018

Of je nu een route uitstippelt, muziek beluistert of snel een berichtje verstuurt, je hoeft er tijdens het rijden niet je smartphone voor vast te houden. SEAT heeft namelijk een manier gevonden om digitaal entertainment slim, innovatief én veilig in al haar modellen te integreren.

Digital Cockpit

Centraal in het info- en entertainmentverhaal van SEAT bevindt zich Digital Cockpit. Deze innovatieve technologie vervangt de klassieke meters door een volledig digitaal display van 10,25”, waarop alle gewenste informatie kan worden weergeven. De Digital Cockpit is gelinkt aan SEAT’s Easy Connect-infotainmentsystemen, die een indrukwekkende waaier mogelijkheden bieden.  

Full Link

Daarnaast kan je dankzij het Full Link-systeem je smartphone verbinden met je wagen en zo gebruik maken van een selectie goedgekeurde apps zoals Spotify. Maar daar blijft het niet bij! Dankzij de innovaties van Apple zou je in de toekomst via iOS 12 gebruik kunnen maken van Waze en Google Maps waardoor de klassieke GPS overbodig wordt.  

Handig zonder handen

Ook al maakt SEAT gebruik van de nieuwste technologieën, je hoeft geen techneut of digital savvy te zijn om alles vloeiend te laten werken. Niet alleen werkt het systeem met heel wat verschillende mobiele toestellen (Android Auto, Apple CarPlay en Mirrorlink worden allemaal ondersteund), door de grote pictogrammen is de werking ook snel en duidelijk. Dankzij spraakherkenning en stembesturing is het soms niet eens nodig om het scherm aan te raken. Fear of missing out is daarmee dus compleet overbodig.

Geen wirwar van kabels, maar wireless met de Connectivity Box

Het connecteren van je smartphone met on board-technologieën gaat natuurlijk ten koste van je batterij. Maar geen zorg, je raakt niet verstrikt in een wirwar van oplaadkabeltjes. Dankzij de Connectivity Box is het zelfs mogelijk om een smartphone draadloos op te laden, als je telefoon daarop voorzien is.

Deze Connectivity Box omvat ook nog een gsm-signaalversterker voor gebieden met een beperkte satellietontvangst, dus je hebt eigenlijk geen enkele reden meer om even niet bereikbaar te zijn. Tenzij je daar vrijwillig voor kiest natuurlijk, bijvoorbeeld om even van de weg te genieten.