SEATs modellenreeks blijft maar groter worden. De autoconstructeur zal het productoffensief, dat werd ingezet met de Ateca, intensiveren met de lancering van een derde SUV, die het vlaggenschip van SEAT zal worden. Deze nieuwe SUV zal één segment boven de succesvolle Ateca worden gepositioneerd. Hij zal verkrijgbaar zijn in 5- en 7-zitterversies en in 2018 bij de dealers arriveren.

SEAT will launch a new 5-7 seater SUV 2018

De nieuwe SUV zal één segment boven de Ateca worden gepositioneerd en zal SEATs vlaggenschip worden.

Daaraan voorafgaand, in de tweede helft van dit jaar, zal SEAT de Arona op de markt brengen, een compacte crossover die in Martorell zal worden gebouwd op hetzelfde platform als de Ibiza. De vandaag aangekondigde SUV zal worden gebouwd in de Volkswagen-fabriek van Wolfsburg, wat verbeterde synergieën binnen de groep mogelijk maakt via de maximalisering van het MQB A2-platform, dat daar al geïnstalleerd is.

SEAT-voorzitter Luca de Meo toonde zich tevreden met de nieuwe SUV: “Deze wagen zal ons nieuwe klanten opleveren, zal het merkimago een boost geven en zal een enorm grote impact hebben op ons vermogen om marges te genereren. Hij zal worden ontworpen in Barcelona en gebouwd in Duitsland. Doordat de nieuwe SUV in Wolfsburg, het hart van de groep, zal worden gebouwd, zullen de banden tussen SEAT en Volkswagen worden aangehaald”.

SEATs nieuwe SUV zal het offensief van nieuwe modellen doen voortduren tot na 2017 en zal de volgende jaren bijdragen aan een verdere verbetering van het financiële resultaat van het bedrijf. Het nieuws werd trouwens bekendgemaakt tijdens de presentatie van SEATs jaarresultaten. Het bedrijf boekte het beste resultaat in zijn bestaan, met een bedrijfswinst van 143 miljoen euro in 2016.