SEAT stelt een nieuwe definitie van sportiviteit voor op het autosalon van Frankfurt. De SEAT Leon SC Cross Sport beschikt over de prestaties van een compacte sportwagen en combineert die met het silhouet van een tweedeurscoupé en de veelzijdigheid van een krachtpatser met vierwielaandrijving.

"De Leon-familie vormt niet enkel een succesvol gamma, maar ook een consistent geheel. Met de Leon Cross Sport verkennen we een nieuwe filosofie die de prestaties van de Leon CUPRA verenigt met de veelzijdigheid van een terreinwagen", vertelt Jürgen Stackmann, CEO van SEAT S.A.
"De Leon Cross Sport is de perfecte combinatie voor een dynamische en veelzijdige levensstijl. Met zijn compacte tweedeursformaat past deze cross-over zich bovendien uitstekend aan de stadsjungle aan."

De SEAT Leon Cross Sport heeft een groter vermogen dan de Leon CUPRA, een performante wagen die in tal van vergelijkende tests als winnaar naar voren kwam. De 2.0 TSI heeft een vermogen van 300 pk, waardoor hij in slechts 4,9 seconden van 0 tot 100 km/u versnelt. De vierwielaandrijving wordt aangestuurd door een elektronisch sperdifferentieel en een 41 millimeter hogere ophanging dan de Leon CUPRA. Dat zorgt voor een dynamische wegligging, zelfs bij moeilijke rijomstandigheden.

"Prestaties bestaan volgens ons uit verschillende aspecten. De Leon Cross Sport toont aan hoeveel mogelijkheden de Leon CUPRA biedt. Dankzij de vierwielaandrijving en de rij-instellingen laat de Cross Sport zich moeiteloos besturen", vertelt dr. Matthias Rabe, Directeur R&D van SEAT S.A. "De Leon Cross Sport is uitgerust met alle technologie uit het Leon-gamma, van een nauwkeurige besturing over de connectiviteit van de SEAT Full Link tot de assistentiesystemen.

Uniek en dynamisch design
De Leon Cross Sport is gebaseerd op de Leon SC CUPRA. De perfecte verhoudingen, zuivere lijnen en geribde oppervlakken geven uiting aan zijn dynamiek en zijn hoge normen op het gebied van kwaliteit en precisie. De wagen is even compact en krachtig als een sportieve Cross Country."

Voorbeeld van SEAT cross-over
De Leon Cross Sport is gelakt in Orange Ultra, dezelfde kleur als de SEAT 20V20 concept car die in maart op het autosalon van Génève werd voorgesteld. En dat is niet de enige gelijkenis tussen de twee conceptwagens. Allebei combineren ze op ongeziene wijze dynamisme en veelzijdigheid in een stijl die bij SEAT past: een scherpe designtaal, een uitgesproken dynamiek en hoge productiekwaliteit. Deze concepten maken duidelijk welke richting SEAT de komende jaren wil inslaan met zijn SUV-segment.

Hoogwaardig interieur
Het Orange Ultra, dat geïnspireerd is op de Barcelonese zon, wordt benadrukt in het interieur van de Leon Cross Sport. Zo komt de kleur terug in de leren zetels, het dashboard en het stuur. Het dashboard is eenvoudig, functioneel en gericht op de bestuurder.

Connectiviteit van de jongste generatie
Net zoals alle huidige wagens van SEAT - van de Ibiza tot de Alhambra - is ook de Leon Cross Sport uitgerust met de allernieuwste connectiviteitsfuncties. Via FullLink kunnen alle merken smartphones makkelijk aan het multimediasysteem van de wagen worden gekoppeld.
De SEAT ConnectApp maakt alles eenvoudiger: het lezen van sms-berichten en e-mails, stemherkenning, voorkeurroutes, personalisatie van het startscherm ... De bestuurder kan zich op de weg concentreren en toch op de hoogte blijven van nuttige verkeersinformatie.

Performante en sportieve motor
De 2.0 TSI-motor van de Leon Cross Sport kende al een groot succes in de Leon CUPRA, vooral dankzij de records die hij brak op het circuit van de Nürburgring Nordschleife. In de Leon Cross Sport levert deze motor 300 pk met een koppel van 380 Nm vanaf 1 800 omw/min. De versnellingsbak met dubbele koppeling DSG zorgt op zijn beurt voor snelle en vlotte schakelovergangen.

Vierwielaandrijving voor elke situatie
De vierwielaandrijving van de Leon Cross Sport is een van de modernste en efficiëntste systemen ter wereld. SEAT heeft gebruik gemaakt van een gloednieuwe elektrohydraulisch bediende meervoudige plaatkoppeling: een Haldex-koppeling van de vijfde generatie. Die reageert extreem snel op alle denkbare rijomstandigheden, wat het besturen een stuk veiliger en efficiënter maakt.

Assistentiesystemen op maat van een stedelijke omgeving
Het dynamisme van de SEAT Leon Cross Sport gaat gepaard met de allernieuwste assistentiesystemen. De progressieve besturing en een speciaal voor dit model aangepaste elektronische stabiliteitscontrole bieden nog meer rijplezier. De Adaptive Cruise Control met Front Assist, de verkeersbordenherkenning en de lane assist zijn nuttige rijhulpsystemen in een stedelijke omgeving.

Ontdek meer