Plezier achter het stuur, alle luxe en verfijning die je maar kan wensen, plus een aantrekkelijk, sportief karakter. Hier is hij dan: de langverwachte nieuwe SEAT Ateca FR. Hij is de nieuwste toevoeging aan het Ateca-gamma en zal de aandacht trekken op het internationale autosalon van Barcelona, AUTOMOBILE BARCELONA, van 11 tot 21 mei 2017. SEAT zet het grootste productoffensief uit zijn geschiedenis voort. Een geschiedenis die ook al de lanceringen van de Ateca zelf, de vernieuwde Leon en Ibiza heeft gezien; en binnenkort – in de tweede helft van het jaar – ook de nieuwe compacte SUV Arona.

De FR-uitvoering is toegevoegd aan het huidige Ateca-gamma, dat bestaat uit de Reference, Style en XCellence. Hij bevindt zich op hetzelfde niveau als de laatstgenoemde, maar biedt meer dynamiek en sportiviteit. Sinds de introductie van de Ateca heeft SEAT wereldwijd al meer dan 40.000 exemplaren van zijn eerste SUV verkocht. In 2016 heeft dit model – samen met het succes van de Leon, Alhambra en Ibiza – bijgedragen tot een bedrijfsresultaat van 143 miljoen euro, het hoogste in de geschiedenis van de onderneming, goed voor het vierde jaar op rij met een verkoopstijging.

Aan de buitenkant onderscheidt de Ateca FR zich van de XCellence door de aanwezigheid van het FR-logo voor- en achteraan. Een ander verschil zijn de zwarte dakrails en ruitomlijsting. Blikvangers vooraan zijn het specifieke radiatorrooster in glanzend zwart en de exclusieve FR-bumper in dezelfde kleur als het koetswerk onderaan. Ook de ledmistlichten vooraan kregen een exclusief FR-design.

De Ateca FR bezorgt onze eerste SUV een extra opwindende toets. Aanvullend op het wendbare en nauwkeurige rijgedrag van de Ateca biedt de FR-uitvoering een extra vleugje dynamiek en plezier achter het stuur, bijvoorbeeld met de DCC en de progressieve stuurinrichting”, vertelt dr. Matthias Rabe, R&D vicepresident bij SEAT. “Deze sportiviteit vormt de perfecte aanvulling op alle technologie die de Ateca aan boord heeft.

De FR onderscheidt zich vooral aan de zijkant met zijn 19-duimsvelgen en 245/40 R19-banden, alsook met zijn wielkasten en zijlijsten in koetswerkkleur over beide deuren, afgewerkt in aluminium. De achterruit is in prachtig zwart omlijst, de kofferklep is voorzien van een spoiler passend bij de koetswerkkleur. Ook de achterbumper is exclusief voor de FR ontworpen en in koetswerkkleur gelakt. Van zodra de voordeuren worden geopend springen de deurdrempels met FR-logo meteen in het oog. Het logo is ook terug te vinden op het met leder beklede multifunctiesportstuur met glanzend zwarte inzetstukken. Sportzetels worden standaard geleverd en zijn met Alcantara® bekleed, maar het is ook mogelijk om voor lederen zetels te kiezen. De pedalen zijn van aluminium. De rode stiksels aan het stuur, de zetels en de schakelpookknop, alle bekleed in Alcantara® en leder, versterken het sportieve karakter van de SEAT Ateca FR nog meer. Tegelijk verlenen elegante zwarte details een luxueuze touch aan het interieur, zoals de dakhemel en de deurlijsten, die ook in een exclusieve FR-afwerking geleverd worden. Net zoals de Ateca biedt ook zijn sportiefste variant de meest geavanceerde rijbijstandssystemen en connectiviteitstechnologie.

In het Ateca-gamma zal ook een nieuwe 2.0 TSI-motor met 190 pk beschikbaar zijn. De Ateca FR heeft een EU6-benzine- of dieselmotor met een vermogen van 150 pk tot 190 pk, in combinatie met respectievelijk een handgeschakelde of DSG-versnellingsbak en optionele vierwielaandrijving. De adaptieve onderstelregeling DCC en progressieve stuurinrichting zijn eveneens beschikbaar.

The New SEAT Ateca FR

De nieuwe SEAT Ateca FR zal op de Automobile Barcelona zeker niet onopgemerkt voorbijgaan.