De nieuwe SEAT Ibiza heeft al meteen in de maand van zijn commercialisering zijn eerste grote internationale onderscheiding behaald, als ‘Best Supermini’ in de Auto Express New Car Awards 2017. Voor het stijlvolle nieuwe model is dit een schitterend resultaat, dat zijn commerciële potentieel en zijn hoge aantrekkingskracht bevestigt. De Ibiza, vaandeldrager van het merk sinds 30 jaar, is intussen aan zijn vijfde generatie toe en is in betere vorm dan ooit, met een gloednieuw platform, indrukwekkende rijeigenschappen en een hoogstaand niveau van kwaliteit, verfijning en technologie. De Ibiza is sinds zijn lancering in 1984 de bestseller van SEAT, met 5,5 miljoen verkochte exemplaren in de voorbije 33 jaar.

Auto Express-hoofdredacteur Steve Fowler verklaarde over de toonaangevende kwaliteit van de Ibiza: “De nieuwe Ibiza is een verbluffende stadsauto met een in dit segment tot dusver ongeziene maturiteit. Wij houden van zijn ruimte, comfort en verfijning, alsook van zijn stijl. Maar het beste van al is zijn prijs – dit is echt een betaalbare auto, zowel in aankoop als in gebruik”.

Zijn mening wordt ook weerspiegeld in de resultaten van de eerste wegtest die Auto Express in het VK uitvoerde: “er is een nieuwe topper in het favoriete segment van de Britten”.

De Ibiza kreeg zijn onderscheiding net op de dag na de internationale persvoorstelling van de nieuwe Arona. Met de nieuwe Arona treedt SEAT voor het eerst toe tot het segment van compacte cross-overs. Hij wordt gebouwd op hetzelfde platform als de Ibiza en zal vanaf november beschikbaar zijn bij de dealers.

SEAT investeerde 900 miljoen euro in beide modellen, en met de Arona zal het merk zijn marktdekking uitbreiden tot 75 %. Bovendien zal de Arona ook helpen om een extra boost te geven aan de verkoop van SEAT, die van januari tot mei van dit jaar met 13,9 % toenam.

Hoewel vooral de Ibiza in de schijnwerpers stond, kreeg SEAT van Auto Express ook eervolle vermeldingen voor de Ateca in de ‘Mid-sized SUV’-klasse en de Alhambra in de categorie van de MPV’s.

The New SEAT Ateca FR