Share

Martorell, 05/12/16. – De Leon CUPRA is altijd al opgevallen door zijn prestaties en zijn vele extra's, maar ook zijn design en uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding mochten er zijn. Al die aspecten werden nu op een hoger niveau getild, om het zo al geslaagde model nog te verbeteren.


De nieuwe SEAT Leon CUPRA kan vanaf nu worden besteld en is uitgerust met de allernieuwste technologie en functies, net als de andere modellen van de nieuwe SEAT Leon-reeks. Dankzij zijn geavanceerde uitrusting in termen van veiligheid, comfort en connectiviteit kan de nieuwe Leon CUPRA alles bieden zonder iets te moeten opgeven: massa's vermogen, een verbluffende rijervaring en de meest veilige, betrouwbare, functionele en geavanceerde technologie. De nieuwe Leon CUPRA is voorzien van rijbijstandssystemen zoals Traffic Jam Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control en Pedestrian Protection, en bovendien is hij uitgerust met een elektrische parkeerrem en Keyless Entry & Engine Start. Het Media System Plus met zijn 8-inchscherm is het hoofdonderdeel van het infotainmentsysteem van de jongste generatie, en voor de allereerste keer is de Leon CUPRA uitgerust met een Connectivity Box in de middenconsole, met draadloze smartphonelader en gsm-antenneversterker voor gebieden met een zwak bereik. Leveringen starten in februari.

Met zijn 300 pk sterke 2.0 TSI-motor is de nieuwe Leon CUPRA niet alleen het topmodel van de reeks maar ook de krachtigste wagen die SEAT ooit bouwde. De cijfers in verband met deze bijzondere verwezenlijking inzake motortechniek mogen niet onvermeld blijven. Niet alleen het vermogen van de motor werd opgevoerd van 290 naar 300 pk, ook zijn maximumkoppel werd verhoogd, van 350 Nm tot maar liefst 380 Nm. Dit maximumkoppel is beschikbaar in een ongelooflijk ruim toerentalbereik, van 1800 tot 5500 rpm. Een dusdanig groot bereik staat garant voor een bijzonder overtuigende respons, van het stationaire toerental helemaal tot aan de toerentalbegrenzer.

De ST-versie van de SEAT Leon CUPRA zal ook worden uitgerust met vierwielaandrijving, gepaard aan de DSG-automaat met dubbele koppeling. Fans zullen zich ongetwijfeld herinneren dat de eerste generatie van de Leon CUPRA in 2000 ook vierwielaandrijving had. En vandaag zal de Leon CUPRA ST DSG 4Drive, met zijn vierwielaandrijving en allernieuwste rijbijstandstechnologie, een ware exponent zijn van krachtige, veilige en veelzijdige sportwagens.

Om het beste te maken van zo'n schitterende machine, wordt de Leon CUPRA bovendien standaard uitgerust met adaptive chassis control (DCC), een progressieve stuurinrichting en een elektronisch geregeld sperdifferentieel. De dynamische kwaliteiten van de CUPRA kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de bestuurder dankzij het CUPRA Drive Profile. Je kan kiezen uit vijf modi - Comfort, Sport, Eco, Individual en, vanzelfsprekend, de CUPRA-modus. Deze modus biedt het ultieme in sportwagenperformance en tilt de rijervaring naar een ongekend niveau.