27 juli 2018

U heeft de Digital Cockpit misschien al gezien in een SEAT Ateca of een SEAT Leon, maar vanaf september 2018 is deze technologie al beschikbaar in de Ibiza en de Arona.

Heeft u er altijd al van gedroomd om uw instrumentencluster te kunnen personaliseren? Sinds enkele maanden kan dat ook in uw SEAT, dankzij de Digital Cockpit. Dit is een zeer innovatieve technologie die optioneel wordt aangeboden. Op dit interactieve tellercluster met een scherm van 10,25 inch worden de klassieke meters vervangen door een volledig digitaal display, waarop u de informatie die u wenst, kan weergeven. Men kan zelfs het volledige scherm gebruiken om er de kaart van de navigatie op te projecteren! De meters kunnen bovendien op een moderne en polyvalente manier worden weergegeven, wat het systeem nog functioneler maakt.

Drie modi

Via de Digital Cockpit beschikt u over een schat aan informatie die in optimale resolutie wordt weergeven. U kan het systeem bedienen met de knoppen op het multifunctionele stuur of via het centrale aanraakscherm. In de “klassieke” configuratie ziet u een conventionele toerenteller en snelheidsmeter. Wie voor «Auto» kiest, krijgt naast deze meters ook informatie over het gekozen traject, het gemiddelde verbruik en de ingestelde radiozender. Het systeem biedt verder drie profielen die u zelf kan configureren zodat u, als bestuurder, steeds de gewenste informatie kan aflezen.

Navigatie op groot scherm!

Door de “View”-knop op het stuur in te drukken, wordt de navigatiekaart over het volledige scherm weergegeven. Uiteraard blijven data zoals de gekozen versnelling en de actuele snelheid altijd zichtbaar, want ze staan links- en rechts onderaan op het digitale scherm. Deze Digital Cockpit is zowel beschikbaar in wagens met de DSG-versnellingsbak als in modellen met een handgeschakelde transmissie. De Digital Cockpit wordt optioneel geleverd in combinatie met het Navi System of met het Navi System Plus. Dit is een innovatie die u een bijzonder aangename rijervaring biedt, zodat u zich nog meer thuis voelt aan het stuur van uw SEAT!

Dankzij de Digital Cockpit kiest u zelf de informatie die wordt weergegeven op uw tellercluster.