SEAT kondigde de lancering aan van CUPRA, een nieuw merk met een eigen identiteit dat binnen het grotere SEAT-geheel zal worden opgenomen. De bekendmaking gebeurde tijdens een exclusief evenement in Barcelona waar het eerste model van het nieuwe merk werd onthuld: de CUPRA Ateca.

CUPRA, dat altijd synoniem heeft gestaan voor de SEAT’s ultieme vorm van sportiviteit, is opgericht om autoliefhebbers over heel de wereld voor zich te winnen. CUPRA staat synoniem voor een unieke, verfijnde en prestatiegerichte aanpak. De tijd is rijp om een bijzonder merk voor bijzondere mensen te introduceren.

CUPRA-formule: Uniek, verfijnd en prestatiegericht

CUPRA staat op eigen benen. Het merk werd in het leven geroepen om samen met SEAT modellen te ontwikkelen en zelfstandig te groeien. Deze aanpak vertaalt zich in een eigen showroomoppervlakte in zowat 260 gespecialiseerde en geselecteerde SEAT-dealers over heel Europa.

“CUPRA is een enorme buitenkans voor SEAT, voor onze klanten en voor de autobranche”, zegt SEAT-voorzitter Luca de Meo. “Het volledige project ontstond als een droom van een groep mensen die op zoek waren naar een manier om een nieuwe groep van autoliefhebbers aan te spreken.

Dit nieuwe merk zal op dezelfde manier als andere volledige dochterondernemingen van het merk (zoals SEAT Metropolis: Lab Barcelona), deel uitmaken van SEAT. Met deze oplossing wil de autobouwer zijn actieterrein uitbreiden en nieuwe modellen ontwikkelen die rendabel zijn en bijdragen tot de resultaatrekening van het merk.

SEAT is een van de snelst groeiende merken in Europa en dit is dan ook het uitgelezen moment voor de lancering. Bovendien zal CUPRA de volledige motorsport- en raceafdeling omvatten. Dit taak was tot nu toe weggelegd voor SEAT Sport dat rechtstreeks zal worden geïntegreerd in het nieuwe merk

CUPRA: A new brand has arrived

Sterke partnerships

Om zijn engagement op het vlak van vakmanschap, passie, kwaliteit en individualisering kracht bij te zetten is CUPRA partnerships aangegaan met kleine studio’s en workshops zoals L.G.R., TRAKATAN en FABIKE die exclusieve afgeleide producten in een beperkte oplage zullen vervaardigen.
Verder werkt CUPRA nog samen met DAINESE, NINCO en andere merken om zijn passie voor motorsport, technologie en innovatie te ondersteunen en te delen.

CUPRA Ateca, het eerste model van het merk

De CUPRA Ateca is het eerste model dat door het nieuwe merk op de markt wordt gebracht

Iconisch en krachtig. De CUPRA Ateca is een SUV die een nieuw tijdperk inluidt. De perfecte auto om CUPRA te lanceren. Binnen zijn segment gaat het om een uniek model zoals dat tot hier toe enkel bij premiummerken werd aangeboden.

De CUPRA-naam heeft altijd synoniem gestaan voor een indrukwekkend evenwicht tussen rijplezier en dagdagelijks gebruiksgemak. Niet ieder merk kan uitpakken met de precisie en de sportiviteit van een CUPRA en, tegelijkertijd, bogen op een auto die gebruikt kan worden om de kinderen naar school te brengen, te gaan shoppen of met heel veel bagage op vakantie te trekken zonder aan rijkwaliteit in te boeten. De nieuwe CUPRA Ateca combineert een perfect elegant en dynamisch design met een ruim interieur en een grote koffer.

CUPRA TCR & Toekomstige projecten

De CUPRA TCR wordt de eerste racewagen van het merk. Hij zal tijdens het seizoen 2018 officieel deelnemen aan de TCR series. De nieuwe CUPRA TCR krijgt voor- en achteraan het nieuwe CUPRA-logo in de officiële en opvallende koperkleur. Ten opzichte van het normale CUPRA-model pakt hij verder nog uit met andere bumpers, een aangepast stuur, andere motorkap en speciale kuipstoelen. De software van zijn motorsturing werd volgens het technische reglement voor 2018 aangepast.

Voor dit exclusieve evenement maakte het nieuwe merk een designoefening voor een CUPRA Ibiza en CUPRA Arona, om de kracht van de nieuwe CUPRA-wereld concreet vorm te geven. Hoewel deze modellen nog niet bevestigd werden als onderdeel van het CUPRA-gamma, leggen ze als krachtige stijloefening het potentieel van het nieuwe merk bloot inzake design en technologie. Ze vertalen bovendien de CUPRA-kenmerken naar andere marktsegmenten.