Het initiatief #SEATseekingName genereerde 9 geselecteerde naamvoorstellen voor de derde SUV van het merk, die vanaf 2018 verkrijgbaar is. De 9 plaatsnamen uit alle hoeken van Spanje, geselecteerd uit de 10.130 ontvangen voorstellen, die kans maken op een finaleplaats op 12 september, zijn de volgende:

 1. Abrera
 2. Alboran
 3. Aran
 4. Aranda
 5. Avila
 6. Donosti
 7. Tarifa
 8. Tarraco
 9. Teide

De 9 halve finale voorstellen overleefden drie door SEAT gedefinieerde ronden, van nabij gesuperviseerd door interne experts alsook door een extern naamgevingsbedrijf en een industriële- en intellectuele-eigendomskantoor:

 1. Merkwaarden en producteigenschappen
  Eerst werden namen geselecteerd die pasten bij de merkwaarden en de eigenschappen van de nieuwe grote SUV, SEATs derde na de Ateca en de Arona.
 2. Taalkundige criteria 
  Daarna werden de namen zorgvuldig gecontroleerd op hun uitspreekbaarheid in verschillende talen en hun positieve connotaties. Experts van een naamgevingsbedrijf namen hieraan deel.
 3. Wettelijke criteria
  Tenslotte werd de rechtsgeldigheid van de namen internationaal geverifieerd om bv. na te gaan of de namen niet al geregistreerd waren door andere merken in markten waar SEAT actief is. Een expert in industriële en intellectuele eigendom werkte mee aan deze laatste fase.

Vanaf nu organiseert SEAT verschillende focusgroepen in zijn voornaamste markten en verricht het tests in diverse landen waar het voertuigen verkoopt om minstens drie finalisten te kiezen uit de 9 shortlistnamen.

Luca de Meo

Over de gigantische respons op het project, zei SEAT President Luca de Meo: “De cijfers spreken voor zich. Wij zijn heel blij met de resultaten van dit initiatief, waar meer dan 130.000 mensen uit 106 landen aan deelnamen en dat de Spanjaarden en fans van overal opnieuw enthousiast heeft gemaakt voor het merk, en wij danken iedereen voor zijn/haar deelname. Wij zullen de naam van SEATs nieuwe SUV heel binnenkort kennen”.

Het merk zal de namen van de finalisten op 12 september bekendmaken op het autosalon van Frankfurt. Vanaf dan tot 25 september kan iedereen die wil, stemmen voor zijn favoriete naam op seat.com/seekingname and seat.es/buscanombre, en de naam met de meeste stemmen is de winnaar. SEAT onthult de naam van de nieuwe SUV vóór 15 oktober.

Zo zal de naam van één van hun modellen voor het eerst in de geschiedenis door het volk gekozen zijn. SEATs derde SUV zet de traditie voort om modellen naar Spaanse steden te noemen, die in 1982 werd gestart met de Ronda en op 26 juni jongstleden nog werd bestendigd met de Arona.