Het lid van de raad van bestuur van Volkswagen Group met de verantwoordelijkheid voor human resources en organisatie, Dr. Karlheinz Blessing, en economist en zakenman Josep Piqué zijn sinds 1 januari 2017 nieuwe leden van de raad van bestuur van SEAT. 

Als lid van de raad van bestuur van de Volkswagen Group is Blessing verantwoordelijk voor human resources en organisatie

Karlheinz Blessing (Eislingen/Fils - Baden-Württemberg, 1957) maakte zijn intrede bij Volkswagen Group in januari 2016. Hij behaalde een PhD in sociale en economische wetenschappen aan de universiteit van Konstanz. In 1984 startte Blessing zijn loopbaan bij de Duitse industriebond IG Metall, waar hij verscheidene verantwoordelijke functies bekleedde, zoals directeur van de afdeling organisatie. Van mei 1991 tot augustus 1993 was hij algemeen secretaris van de Duitse sociaaldemocratische partij (SPD). Voor hij in dienst trad bij de Volkswagen Group, was Blessing voorzitter van de staalproducenten Dillinger Hütte en Dillinger Hütte Saarstahl (DHS).

De vroegere Spaanse minister Josep Piqué zal optreden als voorzitter van het Audit, Compliance and Good Governance Committee (ACGGC)

Josep Piqué (Vilanova i la Geltrú - Barcelona, 1955) bezit een PhD in economie en bedrijfsbeheer en een diploma rechtsgeleerdheid van de universiteit van Barcelona, waar hij economie doceert. Piqué was lid van de Spaanse regering, onder meer als minister van industrie, energie en toerisme (1996-2000), en als minister van buitenlandse zaken en samenwerking (2000-2002). Van 2007 tot 2013 was hij voorzitter van Vueling Airlines, en de afgelopen drie jaar was hij tweede vicevoorzitter en CEO van OHL, een in Spanje gevestigde internationale infrastructuurgroep. Piqué onderhoudt sinds 2009 nauwe banden met SEAT, als lid van de externe adviesraad van het bedrijf.

Als onafhankelijk lid van de raad van bestuur zal Piqué bovendien het nieuwe Audit, Compliance and Good Governance Committee (ACGGC) voorzitten, een instantie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de implementatie en handhaving van SEATs transparantiebeleid, gezien zijn status van organisatie van openbaar belang, alsook voor het waarborgen van de implementatie en controle van de in het bedrijf ontwikkelde organisatiemodellen ter bevordering van een goed bestuur, risicopreventie en een cultuur van naleving en wettige gedragslijnen.

Deze nieuwe commissie werd zelfstandige beschikkingsmacht verleend evenals de nodige middelen en een geschikte structuur voor een goede bewaking en controle van de aangelegenheden die haar aanbelangen. De beslissing om deze commissie op te richten werd gemaakt in het kader van de door SEAT gedane toezegging volgens welke de volledige organisatie haar activiteiten dient te verrichten in naleving van de geldende wettelijke voorschriften en ethische waarden.

De raad van bestuur van SEAT wordt voorgezeten door Dr. Francisco Javier García Sanz en de leden zijn onder meer Oliver Blume, Luca de Meo, Bernd Osterloh, Dr. Stefan Piëch, Mark Philipp Porsche en Klaus-Gerhard Wolpert, naast Dr. Karlheinz Blessing en Josep Piqué. Luis Comas is de secretaris en raadsman van de raad.