Luis Comas Martínez de Tejada (Barcelona, 1960) werd benoemd tot vicepresident voor juridische zaken en bestuur bij SEAT, met ingang van 1 april 2017. In deze nieuwe functie zal Comas de juridische zaken van het bedrijf leiden, alsook de afdeling bestuur, risico en naleving (Governance, Risk and Compliance, GRC), die in 2011 in het leven werd geroepen om de ontwikkeling van de bedrijfsactiviteit op een strikte, transparante en eerlijke manier te versterken. Daarnaast zal Comas zijn functie van algemeen raadsman van SEAT en de Volkswagen Group in Spanje blijven waarnemen en zal hij zijn verantwoordelijkheid als secretaris en juridisch adviseur van de raad van bestuur van SEAT behouden.

SEATs nieuwe vicepresident bezit een diploma rechten van de universiteit van Barcelona en postgraduaatdiploma's van het Institut d'Études Européennes van de Université Libre de Bruxelles en van de Harvard Law School in Boston. Comas begon zijn samenwerking met SEAT en Volkswagen in 1994 als extern advocaat en secretaris van de raad van bestuur van het bedrijf. Later nam hij de verantwoordelijkheid voor de wettelijke en bedrijfszaken van de Volkswagen Group in Spanje op zich, alsook de functie van bestuurder-secretaris van de raden van bestuur van SEAT, S.A., Volkswagen Audi España, S.A. en Volkswagen Navarra, S.A.

Comas aanvaardt de nieuwe functies op het ogenblik dat het bedrijf een consolidatiefase ingaat en tijdens het jaar van zijn grootste productoffensief.

Luis Comas was een beherend vennoot van PricewaterhouseCoopers, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor Landwell-PwC Spanje en later internationaal beherend vennoot van PwC Legal. Comas maakte ook deel uit van de directie van grote bedrijven zoals Hilton International Hotels, ITT Automotive, Interpublic Group of Companies, Gedas Iberia of The Lowe Group.

Comas' benoeming als vicepresident voor juridische zaken en bestuur valt samen met SEATs grootste productoffensief en de consolidatiefase van het bedrijf, na vorig jaar te hebben afgesloten met het beste financiële resultaat in zijn bestaan, met een recordbedrijfswinst van 143 miljoen euro.