Het merk CUPRA blijft zich verder ontwikkelen. Het nieuwe sportieve merk wordt sponsor van het Ducati Team in het MotoGP-wereldkampioenschap. CUPRA neemt de fakkel over van SEAT, dat tot nu toe één van de sponsors van het Italiaanse team was. De piloten zijn de Spaanse drievoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo en de huidige MotoGP-kampioen Andrea Dovizioso uit Italië.

Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo vervoegen het CUPRA-team als ambassadeurs voor 2018.

CUPRA en het Ducati Team zullen in het kader van dit partnership het hele jaar door samenwerken. Het CUPRA-logo zal zichtbaar zijn op de motoren, de uitrusting van de piloten en de kledij van het team. Bovendien worden beide Ducati-piloten, Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso, ambassadeur van het Spaanse merk en zullen ze zich met plezier verplaatsen in hun Leon CUPRA.

Antonino Labate, CUPRA's directeur voor strategie, business development en operations, ziet het als volgt: "We zijn zeer enthousiast om deel uit te maken van dit team dat onze passie voor competitie deelt. Door deze samenwerking met Ducati zal de sfeer en de visie van CUPRA zichtbaar zijn in het MotoGP-wereldkampioenschap. Ducati is een merk dat waarden zoals design, passie, non-conformisme en een duidelijke toewijding aan innovatie en technologie met ons deelt."

Paolo Ciabatti, directeur van Ducati Corse Sports voegt er het volgende aan toe: "We zijn verheugd om voor het tweede jaar op rij onze samenwerking met de Spaanse autofabrikant verder te zetten, deze keer met het nieuwe sportieve merk CUPRA. Onze twee piloten, Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo, zullen de visibiliteit van deze innovatieve en sportieve samenwerking als ambassadeurs van CUPRA blijven versterken, zowel op als naast het circuit."

CUPRA, sponsor Ducati at the MotoGP

Het MotoGP-wereldkampioenschap ging op 18 maart van start onder een sterrenhemel in Qatar en eindigt op 18 november in Valencia. Gedurende dit seizoen telt de kalender 19 races, één meer dan vorig jaar met de komst van de Grote Prijs van Thailand in Buriram. De wedstrijden worden op 5 continenten en in 15 verschillende landen gereden. Wereldwijd komen elk seizoen ruim 2 miljoen toeschouwers naar de verschillende circuits om er de wedstrijden te beleven.