SEAT ATECA

De nieuwe SEAT Ateca is deze zomer dé blikvanger op de luchthaven El Prat in Barcelona. Artiest Sergi Ramírez, gespecialiseerd in zandsculpturen, creëerde met 26 ton zand een replica van SEAT’s nieuwste model. De eerste SUV in de geschiedenis van het merk en een van de meest innovatieve in zijn segment wordt enthousiast onthaald door klanten en kan dagelijks door ca. 100.000 bezoekers bewonderd worden in Terminal 1 van de luchthaven.

Naast de replica in zand staat ook een ‘echte’ Ateca opgesteld, op een stand met de naam ‘Created in Barcelona’; verder is er ook een making-of-video en een audiovisuele presentatie. De hele installatie blijft tot eind oktober staan.

Wereldwijd SEAT-marketingdirecteur Susanne Franz legt uit: “Het doel van deze installatie is kunst en design uit Barcelona in de kijker te zetten met een tijdelijke sculptuur. En ze voegt eraan toe: “Barcelona heeft een van de 10 drukste luchthavens in Europa en is de ideale locatie om de SEAT Ateca te tonen en tegelijk de band tussen het merk en de stad Barcelona te benadrukken.” 

Sergi Ramírez creëert sinds 30 jaar zandsculpturen. Zijn artistieke creaties hebben hem al verschillende onderscheidingen opgeleverd, waaronder de eerste prijs in de 3e en 4e editie van de gerenommeerde wedstrijd Certamen op Gran Canaria, de tweede plaats op het Zhoushan International Sand Sculpture Festival in China en de derde plaats op het Tranum Sand Festival in Denemarken.