EEN UNIEKE WINKELERVARING

SEAT heeft zijn eerste SEAT Store gelanceerd, een innovatief winkelconcept in het Lakeside Shopping Centre nabij Londen. Het nieuwe project maakt deel uit van een globale strategie om de onderneming toegankelijker te maken voor klanten en hun leven te vereenvoudigen. Met de SEAT Store en de recent gelanceerde SEAT Live Store, de eerste virtuele showroom van het merk, past het merk zich aan de nieuwe trends en winkelgewoontes van consumenten aan.

Ferran Jover, Global Dealer Network Development Manager bij SEAT, legt uit: “Wij willen nog dichter bij onze klanten staan, anticiperen op hun wensen en hun een unieke, eenvoudige digitale ervaring bieden van zodra ze overwegen een auto te kopen. Het Verenigd Koninkrijk is onze op twee na grootste markt met meer dan 47.200 verkochte wagens in 2015, goed voor 12% van onze totale verkoop. Door onze SEAT Store onder te brengen in Lakeside kunnen we de zichtbaarheid van ons merk aanzienlijk verhogen, aangezien dat shoppingcenter jaarlijks meer dan 26 miljoen bezoekers over de vloer krijgt.

Wat de SEAT Store te bieden heeft

De nieuwe SEAT Store, die gelanceerd werd in samenwerking met de Britse verdeler Group 1 Automotive, heeft een oppervlakte van 150 m2 waarop drie modellen van het merk getoond worden: Mii, Ibiza en Leon. Ook de SEAT Ateca maakt er binnenkort zijn opwachting, na zijn lancering op de Britse markt.

Vandaag al kunnen bezoekers van de SEAT Store het model dat het best aan hun wensen beantwoordt online zoeken en samenstellen, een simulatie maken voor de financiering ervan en meteen of voor een later tijdstip een testrit boeken. De Store omvat ook een outdoor Experience Centre met nog eens 15 extra SEAT-modellen voor een demonstratie of een testrit.

Tot de andere innovaties van het nieuwe concept behoren testritten zonder begeleiding en een snelle levering van de wagen die de klant koopt, gegarandeerd binnen zeven dagen vanaf het moment van bestelling. Een team van 13 SEAT Experts, die een grondige productopleiding kregen in Barcelona, staat ter beschikking om alle eventuele vragen van klanten en bezoekers te beantwoorden.

SEAT Store, ook online

De SEAT Store in het Lakeside Shopping Centre heeft ook een eigen website. Via www.seat-store.co.uk kunnen bezoekers en klanten een persoonlijke offerte of een financieringsvoorstel aanvragen, online een testrit reserveren of een overnamebod voor hun huidige wagen krijgen, en dat in alle comfort via hun smartphone, tablet of computer.