Barcelona, 02/03/2015. - SEAT en SAMSUNG gaan gezamenlijk technologische oplossingen ontwikkelen voor een totale connectiviteit in alle SEAT-modellen. De samenwerking zal tijdens de komende maanden gestalte krijgen met de introductie van een nieuwe SEAT-modellenreeks, met nieuwe connectiviteitstechnologieën die gaandeweg beschikbaar zullen worden voor de rest van het SEAT-gamma.

Als onderdeel van de overeenkomst gaat SAMSUNG software aan SEAT leveren om zijn eigen apps te ontwikkelen, te bedienen via SAMSUNG-smartphones.

Deze voertuigen zullen worden uitgerust met MirrorLink-technologie en hun infotainmentsysteem zal ze koppelen aan SAMSUNG-toestellen via door SEAT ontwikkelde apps. MirrorLink is SEATs oplossing voor de verbinding tussen auto en smartphone. Smartphonecontent wordt op een veilige manier gespiegeld op het voertuigdisplay, zonder afleiding voor de bestuurder, die toegang wordt verschaft tot apps zonder zijn blik af te wenden van het verkeer.

De toestellen, de apps en het infotainmentsysteem van de wagen zijn de voornaamste elementen van de op MirrorLink gebaseerde connectiviteit. Er kunnen ook wearables aan worden toegevoegd voor nog meer functies. De samenwerking met SAMSUNG geldt voor alle 75 markten waar SEAT-voertuigen worden verkocht.

Volgens Rick Segal, Vice-President van Enterprise Business Team, IT & Mobile Communications Division bij Samsung Electronics, “is SAMSUNG bijzonder verheugd deze overeenkomst te mogen aankondigen op het Mobile World Congress, vooral in Barcelona, de thuisstad van SEAT. De idee achter de overeenkomst is samen te werken en de knowhow van beide merken te combineren om te komen tot veilige technologische boordoplossingen die het leven van onze klanten vergemakkelijken. Het doel is onze klanten altijd verbonden te houden. Wij koesteren hoge verwachtingen voor deze overeenkomst met SEAT.”

Of zoals Jürgen Stackmann, voorzitter van het SEAT-directiecomité, het uitdrukte: “2015 kende de echte doorbraak van het "internet der dingen", met 6 miljard op het internet aangesloten dingen. Een van SEATs voornaamste doelstellingen bestaat erin tegemoet te komen aan opkomende behoeften en verwachtingen van SEAT-klanten. Om onze belofte aan onze klanten gestand te doen, willen wij het concurrentievermogen van SEAT-gamma vergroten. Voor ons is SAMSUNG de ideale partner in deze internationale uitdaging”.