Verscheidene politieke figuren, onder wie de Spaanse eerste minister Mariano Rajoy, toonden zich uiterst geïnteresseerd in de allerlaatste SEAT-nieuwigheden op Automobile Barcelona. Behalve Rajoy brachten ook de Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont, minister van energie Álvaro Nadal en waarnemend burgemeester van Barcelona Jaume Collboni een bezoek aan de stand van het Spaanse automerk.

Op Automobile Barcelona toont SEAT het publiek van dichtbij de ontwikkelingen inzake de geconnecteerde wagen die het bedrijf aankondigde op de jongste editie van het Mobile World Congress (MWC), en het autosalon biedt SEAT nu de gelegenheid hun geavanceerde technologieën voor te stellen aan het grote publiek. Het bedrijf gebruikt het autosalonplatform ook ter promotie van zijn digitale ecosysteem.

Several political figures, headed by Spanish Prime Minister Mariano Rajoy

Het bedrijf boekt vooruitgang op het vlak van zijn digitale ecosysteem dankzij projecten en contracten als Waze en Saba.

De overheid toonde zich geïnteresseerd in de ontwikkelingen van het merk in termen van product en connectiviteit. Niet alleen kregen ze de SEAT Ateca FR, de nieuwe Ibiza en de nieuwe Leon Cupra van dichtbij te zien op het autosalon, ze konden er ook een 'ritje' maken met een simulator die de gebruiker een idee geeft van hoe de toekomst van het autorijden er zal uitzien en hem laat kennismaken met een 4D-systeem van augmented reality. Waren eveneens te bewonderen op de stand: een designoefening die hulde brengt aan de SEAT 600 en die het bedrijf creëerde voor de 60e verjaardag van dit iconische model, een Ducati-motorfiets en de King’s Cup-beker.

SEAT kondigde onder meer een project aan met de nieuwe Waze-app voor Android Auto, waarvan Google de komende weken een betaversie zal lanceren. De app zal beschikbaar zijn in alle met Full Link uitgeruste SEAT-wagens, en bezoekers van het autosalon kunnen hem voor het eerst zien op de SEAT-stand.

Daarnaast sloot het merk een overeenkomst met Saba om nieuwe parkeerdiensten toe te voegen aan het voertuigmobiliteitsecosysteem. De partners zullen onder meer werken aan een parkingreservatie- en betalingssysteem voor smartphones, en onderzoek verrichten naar diensten in verband met de tijd dat voertuigen stilstaan, bijvoorbeeld tijdens het winkelen of bij het tanken.

Connected Hub

SEAT was ook aanwezig in de Connected Hub, een ruimte gewijd aan nieuwe oplossingen op het vlak van connectiviteit, slimme mobiliteit en nieuwe handelstrends en -modellen, waar de Demo Day werd gehouden voor de vijf deelnemende startups in het SEAT Accelerator by Conector-programma, die er hun projecten mochten voorstellen aan investeerders, experts en andere bedrijven. De Demo Day vormt de afsluiting van een vijf maanden durende stage waarbij de startups Boonder, GOI, Innroute, Open.Car en Kiwicar een beroep konden doen op mentors voor het ontwikkelen van hun contactennetwerk, met de steun van SEAT, om hun bedrijfsmodellen te consolideren en hun toekomstige uitdagingen inzake markt, product, omzettrends, investeringsbehoeften en andere te definiëren.

De Connected Hub vormde ook het decor voor een Industry 4.0-debat, waar experts van verschillende in Spanje gevestigde autoconstructeurs uitleg gaven over de vordering die hun fabrieken maken op het vlak van digitalisering. SEAT werd in het debat vertegenwoordigd door Francisco Requena, hoofd van Innovation and Smart Factory. Hij lichtte gedetailleerd toe hoe het bedrijf de fabriek van Martorell automatiseert en digitaliseert om ze aan te passen aan Industry 4.0.