Voor het tweede jaar op rij verbindt de muziek SEAT met Primavera Sound, dat voor zijn achttiende editie terugkeert naar Barcelona om de stad muzikaal op te luisteren. Het muziekfestival en de autobouwer hebben een overeenkomst gesloten dat SEAT tot strategische partner maakt, om zich nog intensiever toe te spitsen op muziek en om aansluiting te zoeken bij het publiek en zich open te stellen voor nieuwe ervaringen.

Voor deze nieuwe editie zal SEAT een hoofdpodium hebben in het Parc del Fòrum en plande het verscheidene activiteiten rond stedelijke kunst, naast een heleboel andere activiteiten die de beleving van de bezoeker moeten optimaliseren.

Zowel SEAT als Primavera Sound hebben hun roots in Barcelona en genieten internationale faam.

"Wij zijn bijzonder trots op het feit dat wij nu strategische partners zijn, aangezien wij dezelfde waarden aanhangen en beide een schitterend parcours hebben afgelegd. SEAT en Primavera Sound zijn twee Barcelonese merken die zich richten op de internationale markt en hun mediterrane karakter, hun jeugdige ingesteldheid en hun passie voor creatie met elkaar delen", aldus SEAT Global Marketing Director Susanne Franz.

Sprekend voor het festival formuleerde medebestuurder en marketinghoofd van Primavera Sound Alfonso Lanza het als volgt: "het verheugt ons de overeenkomst tussen Primavera Sound en SEAT als strategische partner te mogen aankondigen. Deze samenwerking zal bijdragen aan de verbreiding van de filosofie van Primavera Sound naar nieuwe markten, naar al wie onze passie voor muziek deelt, met uitstekende voorstellen en content die de beleving van de toeschouwers op onze nationale en internationale manifestaties ongetwijfeld zal verrijken".

Primavera Sound is een toonaangevend cultuurfestival dat vorig jaar meer dan 200.000 toeschouwers trok. De editie 2018, die plaatsvindt van 30 mei tot 3 juni, zal Barcelona opnieuw veranderen in een muzikale hoofdstad, met een marathon van ongeveer 200 voorstellingen op verschillende podia in de stad. Op de affiche van het festival, die zonet bekend werd gemaakt, prijken muzikale grootheden als Arctic Monkeys, Björk, Nick Cave & The Bad Seeds, The National, Lorde, Migos, A$AP Rocky en Jane Birkin.

Klik hier voor een Spotify-voorproefje van wat er zoal te beluisteren valt op Primavera Sound.

De line-up van Primavera Sound omvat grote sterren die toehoorders van alle leeftijden aantrekken, alsook opkomende artiesten die de vertrouwde genres overstijgen (pop, rock, indie, hip hop, electronic, R&B, heavy metal…). Via deze overeenkomst met Primavera Sound bevestigt SEAT zijn passie voor muziek en versterkt het zijn banden met Barcelona, waar de autobouwer ook deelneemt aan internationale evenementen als het Mobile World Congress of het Smart City Congress.