In 2016 heeft SEAT wereldwijd 410.200 voertuigen verkocht, wat de beste score was sinds 2007! Dit jaar belooft nog beter te worden voor de constructeur, die zijn verkopen - gedurende de maand januari - met 16,5% zag stijgen. De komst van de volledig nieuwe Ibiza zal dat elan zeker niet afremmen. De vijfde generatie van het iconische model van het merk, waarvan wereldwijd al 5,4 miljoen exemplaren werden verkocht, zal aan het publiek worden voorgesteld tijdens de Geneva Motorshow, die plaatsvindt van 7 tot 19 maart. Hij wordt zonder twijfel DE ster op de stand van het merk: « SEAT zit in een consoliderings- en groeifase. We werken er aan om één van de meest dynamische spelers van onze industrie te worden », verklaart Luca de Meo, president van het uitvoerend comité van SEAT. « De nieuwe Ibiza zal het merk toelaten een grote sprong voorwaarts te maken. Hij heeft als missie nieuwe standaarden in deze klasse te zetten. »

Dit jaar belooft nog beter te worden voor de constructeur, die zijn verkopen - gedurende de maand januari - met 16,5% zag stijgen.

Andere etappes toonden reeds het begin van het grootste productoffensief dat de Spaanse constructeur ooit heeft ingezet. Herinner onder meer de lancering van de eerste SUV van het merk, de Ateca, gevolgd door de update van de Leon. Nu is de Ibiza aan de beurt, maar andere nieuwigheden zijn reeds aangekondigd, zoals de compacte crossover Arona. In de volgende maanden zullen al deze nieuwe producten SEAT toelaten zijn aanwezigheid op de Europese markten significant te verstevigen.

Een beslissend model

De vijfde generatie de SEAT Ibiza werd ontwikkeld in Barcelona. Het is een beslissende fase voor de toekomst van het merk.  Eerst en vooral omdat ze het MQB-A0-platform (Modular Quer Baukasten), de jongste technologie van de Volkswagen-groep, inhuldigt. De Ibiza krijgt ook de laatste technologische innovaties, hij is in staat is om topprestaties te leveren en hij komt met een grondig herwerkt interieur.

Het gaat om een volledig nieuw ontwikkeld model, dat nog steeds even verfrissend, dynamisch, functioneel en comfortabel blijft.

Het gaat om een volledig nieuw ontwikkeld model, dat nog steeds even verfrissend, dynamisch, functioneel en comfortabel blijft. « Met het nieuwe modulaire MQB-A0-platform wordt de SEAT Ibiza naar het technische niveau van een hoger segment getild », legt Dr. Matthias Rabe, vice-president bij SEAT voor Onderzoek en Ontwikkeling, uit. « Op vlak van comfort verbetert hij zijn interieurruimte en modulariteit aanzienlijk. »

Deze vijfde generatie van de SEAT Ibiza toont eveneens aan in welke mate het Spaanse merk gericht is op de toekomst en de technologieën van morgen. Binnenin zijn intelligente technologieën en connectiviteit de sleutelelementen. De nieuwe rijhulpsystemen (zoals Front Assist en Adaptive Cruise Control) die reeds worden gleverd op de nieuwe Leon en Ateca zijn eerder ongebruikelijk voor de klasse. De nieuwe Ibiza is eveneens uitgerust met een draadloze lader evenals een GSM-signaalversterker. Het Full Link-systeem biedt verder een 8-duims aanraakscherm met de drie opties Apple Car, Android Auto en Mirror Link zodat dit de eerste 100% geconnecteerde wagen wordt.

De nieuwe Ibiza beschikt ook over een Beats-audiosysteem, het referentiemerk op vlak van audio entertainment. Het maakt gebruik van zes speakers, een subwoofer en een 8-kanaalsversterker van 300 watt, allemaal van topniveau.


SEAT Leon CUPRA ; de krachtigste SEAT uit de merkgeschiedenis

Het snelste gehomologeerde model dat ooit door het Spaanse merk werd geproduceerd, zal eveneens te zien zijn op de SEAT-stand.

Het snelste gehomologeerde model dat ooit door het Spaanse merk werd geproduceerd, zal eveneens te zien zijn op de SEAT-stand. De Leon CUPRA zal schitteren met zijn 300 pk sterke motor, 380 Nm aan koppel en een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,9 seconden. De ST-gezinsversie is bovendien uitgerust met het 4Drive Total Traction-systeem en de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Naast deze versie zijn eveneens de vijfdeurs- en SC coupémodellen verkrijgbaar. Op vlak van veiligheid, connectiviteit en multimediatechnologie is deze versie vergelijkbaar met de rest van het Leon-gamma.

The SEAT Leon CUPRACER Evo 17

Naast de gehomologeerde Leon CUPRA 300 pk, zal ook de CUPRACER Evo 17 raceversie, bestemd voor het internationale TCR-kampioenschap, getoond worden. Dat is een echte racebolide die 350 pk (20 meer dan de versie 2016) en 420 Nm aan koppel ontwikkelt. Hij is eveneens beschikbaar met een DSG of een manuele sequentiële versnellingsbak en hij is uitgerust met ABS, ESC, een elektro-hydraulisch VAQ-sperdifferentieel, voorremmen met zes zuigers en schijven van 378 mm…


Press Talk in een nieuw format

Voor de journalisten wordt de traditionele persconferentie vervangen door diverse Press Talks gedurende de dag.

Voor de journalisten wordt de traditionele persconferentie vervangen door diverse Press Talks gedurende de dag. Deze spitsen zich toe op drie thema’s (huidige situatie van de onderneming en de commerciële politiek van het merk, nieuwe Ibiza en MQB-A0-platform) en laten personaliteiten aan het woord, zoals Luca de Meo (president van het uitvoerend comité), Wayne Griffiths (vice-president executive Sales and Marketing), Dr. Matthias Rabe (vice-president executive Research and Development), Dr. Andreas Tostmann (vice-president executive Production), Alejandro Mesonero-Romanos (Design Director) en Joaquin Serra (Director of Quality).