De nieuwe Ibiza, de vijfde generatie van SEATs meest iconische model, was dit jaar de blikvanger op de SEAT-stand op het autosalon van Genève 2017. Aangezien het autosalon van Genève het belangrijkste evenement is op de jaarlijkse autoagenda, hebben wij alles in het werk gesteld om ons nieuwe model op tijd, in onberispelijke staat en in het grootste geheim in Zwitserland af te leveren, om er zijn internationale debuut te maken. Kom meer te weten over wat de voorbereiding van de nieuwe Ibiza voor het belangrijkste internationale auto-evenement van het jaar inhield:

600 omwentelingen per dag, in het midden van de belangstelling: De nieuwe Ibiza werd tentoongesteld op een constant draaiende schijf in het midden van de stand. Hij draaide 600 keer per dag rond, zodat hij van alle kanten kon worden bewonderd.

200 schijnwerpers maakten een stralend statement: De SEAT-stand in Genève werd verlicht met 200 schijnwerpers, zodat de lijnen van al de modellen precies konden worden bewonderd zoals ze werden ontworpen.

11 wagens op het veld en een tweelingbroertje op de bank: Naast de 11 tentoongestelde wagens ging er nog een tweede model van de hoofdattractie, de nieuwe SEAT Ibiza, mee naar het salon. Plus een team van deskundigen met reserveonderdelen en lak, om ervoor te zorgen dat de wagens in perfecte toestand zouden worden getoond, zelfs in geval van onvoorziene omstandigheden.

De accuraatheid en onderlinge gelijkheid van alle vlakken van de wagen wordt nauwgezet gecontroleerd.

Nauwkeurig tot op de millimeter: 36 uur voor de deuren van het autosalon opengingen, zorgde een team van productie & kwaliteit ervoor dat ieder voertuig op zijn exacte locatie werd geplaatst, op basis van een voorafgaande studie in 3D. De wielen van de gepositioneerde wagens werden met de hand gedraaid om de logo's in dezelfde stand te zetten.

360°-perfectie: Alle afdelingshoofden namen deel aan een zorgvuldige inspectie van het model om zich ervan te vergewissen dat het klaar was om aan de wereld te worden getoond. Daarbij werden de harmonie van de lak, die sierelementen en de accuraatheid van al de effen vlakken nauwgezet gecontroleerd. Om na te gaan of alles perfect gelijk en volmaakt nauwkeurig was.

Over land, over zee en door de lucht: De 11 wagens werden over land van Martorell naar Genève vervoerd; 800 kilometer onder speciale stofhoezen. Wanneer dergelijke evenementen overzees plaatsvinden, worden de voertuigen zelfs per vliegtuig of per schip ter bestemming gebracht.

Een verzegelde envelop om de geheimhouding te verzekeren: Een speciale vergrendelbare hoes en een traditionele zegel in was garandeerden dat het vertrouwelijke model, de nieuwe Ibiza, geheim werd gehouden tot bij zijn onthulling op het salon. Ook de sleutels van de wagen werden vervoerd in een op dezelfde wijze verzegelde envelop.

12 km zonder de stand één keer te verlaten: De bedrijvigheid die komt kijken bij de voorbereiding van een autosalon valt niet stil nadat de deuren zijn geopend. Ieder lid van het marketingteam legde elke dag van het salon immers zo'n 12 kilometer af zonder de SEAT-stand ooit te verlaten.