Share

Martorell, 15/12/2016. - De SEAT Ateca heeft SEAT belangrijke internationale erkenning bezorgd als de “Best Buy Car of Europe in 2017” op de AUTOBEST 2017 awards, een van de meest prestigieuze uitreikingen op het oude continent.

Deze award is een mooie weergave van de evolutie van het bedrijf en van de grote inspanningen die het heeft geleverd om SEAT’s aanwezigheid op de grote markten te consolideren met het grootste productoffensief in zijn geschiedenis, waarbij vier modellen gelanceerd werden in 18 maanden: de SEAT Ateca, nu al op de markt, de Leon, die de verdelers begin 2017 zal bereiken, de vijfde generatie van de Ibiza en de nieuwe SEAT Arona crossover, die er volgend jaar ook aankomt. 


De SEAT Ateca zou een keerpunt moeten worden voor SEAT. We betreden een nieuw segment met een product dat onze klanten een uitstekende mobiliteitservaring biedt en dat ons DNA echt weergeeft. SEAT Ateca trekt het merk naar het volgende niveau. Deze award bevestigt dat we op het goede spoor zitten”, zegt SEAT president Luca de Meo.

Tijdens de zestiende editie haalde de AUTOBEST-jury de factoren aan die de SEAT Ateca tot de beste koop maakt voor consumenten: design, comfort, rijgemak, prijs-kwaliteitsverhouding en het commerciële en dienstverlenende netwerk.

Na hem in Italië getest te hebben aan het einde van november, werd de SEAT Ateca verkozen boven vier andere finalisten door een jury van gespecialiseerde journalisten uit 31 landen tijdens de finale stemronde van de prestigieuze Europese prijsuitreiking.


Dr. Matthias Rabe, SEAT Vice-president van Research en Development, zegt hierover: “SEAT Ateca combineert design, comfort en technologie. Hij past perfect in de stedelijke jungle. Zijn on- en offroad-mogelijkheden bieden een spectaculaire rijervaring tijdens alle soorten reizen. Dat is waarom we er rotsvast van overtuigd zijn dat de SEAT Ateca een toekomst voor zich heeft liggen als referentie in het segment.”

De Ateca, ook leider in stedelijke mobiliteit

SEAT’s SUV overstijgt momenteel alle verwachtingen en is een uitzonderlijk belangrijke wagen voor het merk. Niet alleen omdat hij de deur heeft geopend naar een van de meest dynamische marktsegmenten, maar ook omdat het bedrijf de wagen wil inzetten om belangrijke uitdagingen aan te gaan zoals de toekomst van de stedelijke mobiliteit, wat nieuwe oplossingen en nieuwe technologieën vereist.

Een ruim gamma voor alle behoeftes

De veelzijdigheid van het SEAT Ateca gamma was een van de kenmerken die het hoogst gewaardeerd werden door het panel van de AUTOBEST awards. Turbo TSI-benzinemotoren of Turbo TDI-dieselmotoren bieden tussen 115 en 190 pk, voor- of vierwielaandrijving, en manuele versnellingsbakken of DSG. De talloze opties variëren van Full LED koplampen tot een ruim aanbod aan rijondersteuningssystemen zoals de Traffic Jam Assist en de nieuwe Emergency Assist, evenals high-tech informatie- en entertainmentsystemen met echte 8” touchscreen en Full-Link connectiviteit. De X-Cellence versie aan de bovenzijde van het gamma biedt een elegante interieurafwerking met Alcantrabekleding. Wat de veiligheid betreft, biedt de erg vooruitstrevende Front Assist een noodremsysteem voor stadsritten dat voetgangers detecteert en de bestuurder waarschuwt wanneer het een mogelijke aanrijding ziet aankomen. Het systeem kan ook volautomatisch een noodstop uitvoeren.