Share

Martorell, 18/11/2016. – SEATs voorzitter van de raad van bestuur en lid van de raad van bestuur van Volkswagen AG Dr. Francisco Javier García Sanz ontving de medalla d'honor van de Foment del Treball voor ondernemer van het jaar. Het ereteken werd gisteravond uitgereikt in het kader van de viering van de 9e editie van de medalles d'honor en de Carles Ferrer Salat Awards, georganiseerd door de werkgeversvereniging als waardering voor de meest opmerkelijke personen of bedrijven in de bedrijfssector. SEAT-voorzitter Luca de Meo nam de award in naam van Dr. García Sanz in ontvangst.

Foment del Treball onderscheidde SEATs voorzitter van de raad van bestuur met de medalla d'honor voor ondernemer van het jaar wegens de toegewijdheid van de autoconstructeur aan het creëren van rijkdom en tewerkstelling. De onderscheiding vestigt de aandacht op de ongeëvenaarde investeringsinspanningen van SEAT, met nieuwe modellen die bevestigen dat het merk op alle vlakken streeft naar uitmuntendheid. In die zin erkent Foment del Treball in het bijzonder SEATs rol als voornaamste drijvende kracht achter de Spaanse industrie en promotor van nieuwe handelsinitiatieven met de lancering dit jaar van de start-upversneller SEAT Accelerator by Conector.

De in 1957 in Madrid geboren Dr. Francisco Javier García Sanz is voorzitter van raad van bestuur van SEAT sinds 2007. Bovendien is hij lid van de raad van bestuur van Volkswagen AG, waar hij verantwoordelijk is voor de inkoop. Van 2008 tot 2012 was Dr. García Sanz voorzitter van de Spaanse vereniging van auto- en vrachtwagenconstructeurs (ANFAC). In 2010 werd hij bekroond met het Gran Cruz de la Orden del Mérito Civil; in 2013 werd hij uitgeroepen tot “eminente persoonlijkheid van de Spaanse automobielsector” door de Spaanse beroepsfederatie van de automobielsector (ASEPA), en een jaar later ontving hij de prijs voor “persoon met hoog aanzien in de automobielsector” van de Fundación Eduardo Barreiros.

SEAT draagt (rechtstreeks en onrechtstreeks) bij aan de tewerkstelling in Spanje met ongeveer 100.000 jobs. Het merk, dat momenteel bezig is aan het grootste productoffensief in zijn geschiedenis met de geplande lancering van drie nieuwe modellen volgend jaar (Leon, Ibiza en Arona), is de grootste investeerder in R&D in Spanje. SEAT investeert 3,3 miljard euro van 2015 tot 2019 en realiseerde een bedrijfswinst van 137 miljoen euro tijdens de eerste negen maanden van 2016.

De uitreikingsplechtigheid werd onder anderen bijgewoond door koning Felipe VI, de voorzitter van de Catalaanse regering Carles Puigdemont, de vicevoorzitter van de Spaanse regering Soraya Sáenz de Santamaría, de vertegenwoordiger van de Spaanse regering in Catalonië María de los Llanos de Luna, en de voorzitter van de Spaanse werkgeversvereniging CEOE Juan Rosell.